nl|fr

Thema-events

Highland Games

De Highland Games staan voor actief vermaak met een hoog amusementsgehalte.

Fysieke opdrachten worden afgewisseld met niet-fysieke opdrachten. Hierdoor zijn de Games geschikt voor iedereen.

Door middel van een rotatiesysteem nemen de clans het tegen elkaar op. Bij het onthaal wordt het thema direct duidelijk. De deelnemers worden onthaald door een doedelzakspeler die centraal zal staan tijdens de Games.

De clanleiders worden in een volledige outfit gestoken. Zij worden dan onder luid applaus van de clans en begeleid door de doedelzakspeler onthaald.

We delen de groep op in teams waarbij iedereen een kilt krijgt.

Er zijn 6 hoofdactiviteiten. Deze activiteiten zijn zo gekozen dat ze haalbaar zijn voor iedereen, en dat er een grote participatiegraad is. Niet alle activiteiten zijn typisch Schots. Sommige zijn meer gericht op samenwerking, andere zijn meer ludiek.

Middeleeuwen

De deelnemers een unieke, interactieve middeleeuwse beleving bezorgen.

Ridders, kasteelheren, jonkvrouwen, heksen. Het spreekt tot de verbeelding … Met een aantal boeiende middeleeuwse proeven (boogschieten, kruisboogschieten, beursgooien, riekgooien, speerwerpen, hoefijzerwerpen, …) duikt u terug in de tijd.

Dit type van evenement is ook uitermate geschikt om als familiedag te organiseren. In dit geval wordt ook de kinderanimatie op een middeleeuwse leest geschoeid. Welk kind droomt er niet van om schilden te maken, te zwaardvechten of te boogschieten?